Geschiedenis
Op 1 September 1999, werd er besloten, een nieuwe linedance club op te richten.Onze naam is er gekomen door een lijst samen te stellen met alle mogelijke namen en benamingen die van toepassing konden zijn op een linedanceclub.Na alle mogelijke combinaties zijn we beginnen schrappen tot we uiteindelijk met "The Pride Of Texas" over bleven.
Beeckmans John, was er van het begin bij als mede-oprichter en voorzitter. De club nam de startblokken met 2 afdelingen, nl Hemiksem en Deurne, na een perioden was Monique genoodzaakt, om ook een afdeling op te starten."Borsbeek" was een feit. Na een tijdje, voelde het bestuur dat 3 afdelingen moeilijk te houden was, eerst viel Hemiksem weg, dan was Borsbeek verplicht om een andere zaal te vinden, nl de huidige, en ten slotten viel het doek over de afdeling Deurne. De afdeling Wommelgem was de enige resterende en goed draaiende afdeling. Typerend was dat de leden hadden bij gehouden hoeveel dansen Monique al had uitgelest, tot uiteindelijk, na iets meer dan een jaar, 100 dansen te hebben bereikt.

Na ongeveer 1 jaar, nam Dave en zijn toenmalige partner het initiatief, om een clubbladje te maken. Dave begon tevens ook met de clubwebsite te maken en te beheren. Na 5 jaar The Pride Of Texas kunnen we ondertussen met trots zeggen, dat zowel "Insider" ons maandblad als de website's van de club zijn uitgegroeid tot een mooie reclame voor onze club.De artiesten kennen allen,"Insider", en verschillende mensen werden lid van ons zuiver en alleen om "insider" te kunnen lezen. De website hoef ik niet te vermelden, won verscheidene awards, waaronder bij " De site van het jaar" verkiezing van clickx toch mooi bij de 100 beste van België hoorde.

In september 2004, vierde "The Pride Of Texas" zijn 5-jarig bestaan. Dit deden ze met een 2 daagse wat volgens velen, het beste was dat ze ooit al zagen op organisatorisch gebied. 5 Jaar The Pride of texas, betekend ook, verschillende nominatie's en awards te hebben verkregen, waaronder "dance club of the year" in 2002,2003. In 2004 werden we ook Belgische Kampioen demodansen. 10 September 2005, was weer een dag om naar uit te kijken. "6 jaar" The pride Of Texas, werd gevierd in het Alpheusdal, met een schitterende parade van vele countryartiesten. September 2006, wat volgens vele onmogelijk was deden we. 7 jaar "The Night Of The Pride" werd een nooit gezien succes, met de Countrysisters als hoofdact was het weer een schot in de "ROOS" van The Pride. Wat September 2007 gaat brengen houden we nog even voor ons zelf, maar één ding staat vast het gaat weer behoorlijk stuiven die avond.